Ondernemers en ZZP’ers

Ben je zelfstandige en inwoner van Pijnacker-Nootdorp en heb je zorgen over geld? Moeite om rekeningen op tijd te betalen? Of vragen over regelingen? De gemeente biedt ondersteuning aan ondernemers en zzp’ers met vragen over geld of schulden. Deze hulp is gratis en vrijblijvend. Daarnaast zijn er ook diverse andere organisaties in Pijnacker-Nootdorp die graag met je meedenken.

Veelgestelde vragen

Elke ondernemer ervaart wel eens een wat slechtere periode. Dat kan verschillende redenen hebben: ziekte, hoge energieprijzen, veranderingen in je persoonlijke situatie, opdrachtgevers die wegvallen, tegenvallende verkoop of inflatie. Het kan zijn dat je zelfs moet stoppen met je bedrijf. 

Zelfstandige ondernemers kunnen in zo’n geval recht hebben op bijstand voor zelfstandigen. Bijstand voor zelfstandigen kan bestaan uit een toevoeging op het inkomen uit de onderneming tot bijstandsniveau en/of een bedrijfslening. Kijk voor meer informatie op de website van gemeente Pijnacker-Nootdorp of bel naar 14 015. De consulenten van de gemeente denken graag met u mee. Deze hulp is gratis en vrijblijvend. Hoe eerder u contact opneemt, hoe meer oplossingen vaak mogelijk zijn. Op de website van de gemeente lees je wat deze ondersteuning inhoudt.

Je kunt op ieder moment hulp vragen. Als je al betalingsachterstanden hebt, maar ook als je alleen een vraag hebt over regelingen of je administratie. Ondersteuning vanuit de gemeente is gratis en vrijblijvend. Hoe eerder u contact opneemt, hoe meer oplossingen vaak mogelijk zijn. Op de website van de gemeente lees je wat deze ondersteuning inhoudt.

Tips: